Prečo sa starať o krbovú vložku

Ako viete, každý domáci spotrebič potrebuje trochu lásky a starostlivosti, aby správne fungoval – a vaša krbová vložka nie je výnimkou! Po niekoľkých rokoch používania sa môžu objaviť menšie problémy ako netesné dvierka alebo dymovod. Pravidelné čistenie a servis krbovej vložky je najlepším spôsobom, ako predchádzať týmto problémom a zabezpečiť, že váš krb bude bezpečný a efektívny.

Pravidelnou údržbou ochránite seba a vašu rodinu pred požiarmi a nebezpečenstvom otravy kysličníkom uhoľnatým. Tiež si tak predídete nákladnej výmene krbového skla, ak by prasklo kvôli opotrebovanému tesneniu. Výrobcovia krbových vložiek odporúčajú robiť servis aspoň každé 3 až 4 roky, alebo častejšie, ak váš krb často používate.

Myslite na to ako na servis auta – pravidelná kontrola a údržba vám ušetrí čas aj peniaze v dlhodobej perspektíve a zabezpečí, že váš krb bude bezpečne slúžiť roky.

A nezabudnite, podľa vyhlášky č. 401/2007 Z.z., je potrebné komín skontrolovať trikrát do roka, čo je ďalší dôležitý krok k bezpečnosti vášho domova. Váš krb je dôležitou súčasťou domova, a preto si zaslúži vašu pozornosť a starostlivosť.

 

Naše komplexné čistenie krbu zahŕňa:

  • Vizuálnu kontrolu stavu ohniska: Dôkladne preskúmame stav vášho krbu, aby sme zistili, či nie je potrebná nejaká údržba alebo oprava.

  • Výmenu tesnenia dvierok: Aktualizujeme tesnenia dvierok, aby sme zabezpečili účinnú izoláciu a minimalizovali únik tepla.

  • Nastavenie otváracieho systému: Upresníme nastavenie otváracieho systému, aby bolo pohodlnejšie a efektívnejšie.

  • Čistenie spalinovej cesty a deflektoru: Dôkladne vyčistíme spalinovú cestu a deflektor, aby sme odstránili nečistoty a zabránili problémom so spalovaním.

  • Kontrola tesnosti dymovodov: Skontrolujeme tesnosť dymovodov, aby sme predišli úniku plynu a zabezpečili bezpečnú prevádzku krbu.

  • Čistenie komína a revízia komína: Dôkladne vyčistíme váš komín a vykonáme revíziu, aby sme sa uistili, že je vo vynikajúcom stave a bezpečne funguje.

  • Potvrdenie o vykonanej kontrole: Poskytneme vám potvrdenie o vykonanej kontrole, aby ste mali istotu, že vaše komíny sú v poriadku a pripravené na použitie.

Objednajte si servis krbovej vložky teraz!



    Po odoslaní formuláru vás budeme kontaktovať, aby sme si potvrdili cenu a termín.