Keramika od Sommerhuber

Tradičné remeslo výroby keramiky je pre firmu Sommerhuber prirodzenou cestou už od roku 1941. Tento  rakúsky výrobca keramiky určenej predovšetkým pre kachľové pece a kachľové krby je známy výrobou tak tradičných tvarov keramiky až rustikálnych maľovaných kachlíc, ako aj súčasným prístupom pri tvorbe moderných tvarov a glazúr keramiky, ktoré sú ideálne pre moderné stavby krbov a pecí.

Moderným puristickým dizajnom sa vyznačuje aj nová štruktúra použitá na veľkoplošnej keramike nazvaná Napa FEIN. Vďaka jemnej 3D štruktúre povrchu keramiky majú postavené kachľové pece a kachľové krby jedinečne živé povrchy, ktoré podčiarknu a pozdvihnú ich minimalistické tvary. Každá kachľová pec sa tak stane jedinečným originálom. Osobitná pozornosť je venovaná detailom, ktoré sú pri každej kvalitnej realizácii tou najdôležitejšou bodkou. Predovšetkým riešenie povrchovej štruktúry rohov a hrán je obzvlášť zaujímavé a celkový dizajn je tak dotiahnutý až do najmenších detailov.

S novou štruktúrou prichádza aj nová glazúra: turmalínová lesklá (vo vzorkovníku glazúr pod číslom 482). Táto nová glazúra skutočne nechá maximálne vyniknúť novú štruktúru Napa FEIN. Posúďte sami.

Čo je výhodou tejto keramiky oproti rôznym iným veľkoplošným obkladom?

Je to jej jedinečná schopnosť akumulácie a sálania tepla, ktorá je daná zložením a technológiou výroby. Iba tradičnými spôsobom vyrobená keramika je schopná poskytnúť rovnomerné sálavé teplo, ktoré pri styku s plochou pokožky a telom pôsobí regeneračne a má blahodarný účinok na celý organizmus.

Kachľová pec či krb vyhotovený s keramikou Sommerhuber určite ozvláštni každý interiér a dodá mu jedinečný punc originality.

zdroj www.inspire.sk

Mám záujem, zavolajte mi