Kachľová pec či krb v tradičnom alebo modernom dizajne?

Vďaka širokej škále kachľovej keramiky je možné postaviť akúkoľvek stavbu pece, či krbu. Tradičný výrobca keramiky, firma Kaufmann, je toho príkladom. Kaufmann ponúka rôznorodé tvary, veľkosti a farby glazúr od výmyslu sveta. Dôležitý je samotný tvar pece a výber tvaru keramiky. Farba glazúry tento výber môže už len podporiť. A prečo keramika? Keramika má tie najideálnejšie vlastnosti. Je vyrábaná čisto z prírodných surovín. Akumuluje teplo lepšie ako ktorékoľvek iné materiály. Poskytuje rovnomerné, šetrné a sálavé teplo, ktoré je pre naše zdravie tým najlepším. Nemožno zabudnúť na to, že sa ľahko udržiava, vďaka hladkému a kompaktnému povrchu, na rozdiel od omietky.

Vďaka keramike získa každá stavba pece jedinečný charakter a hodnotu, ktorá vydrží celé desaťročia. Je zďaleka najcennejšia, najzdravšia a najindividuálnejšia forma opláštenia pece, či krbu.

Svoju stavbu pece alebo krbu naplánujte dopredu a vyberte si dizajn, ktorý zapadne práve do vášho interiéru. Možno práve Kaufmann vás inšpiruje a vyberiete si tú pravú keramiku pre vás, do vášho domova, pre vašu rodinu.

Čo poviete, ktorý je váš štýl?

Kachľová pec v tradičnom vidieckom dizajne

s vykurovacou vložkou Brunner HKD. Vidiecky štýl je podporený zelenou „fľaškovou“ farbou keramiky a detailami ríms. Tieto lemujú aj spodnú hranu dvierok a hrubo omietaný sokel pece, ktorý je mierne predsadený. Aj takéto detaily sú tými, ktoré tvoria základ vidieckeho dizajnu pece.

Kachľová pec v modernom dizajne

s vykurovacou vložkou Brunner DF.  Otočné ohnisko je vsadené do výseku, v ktorom sa otáča. Horná časť pece, postavenej do výšky, je obložená kachľovým keramickým obkladom z červenej keramiky Kaufmann z kolekcie FACES. Pec sa takto stáva zaujímavým solitérom, ktorý určite nik neprehliadne.

Mám záujem, zavolajte mi